Musik, maritime håndværkere, "Marsvinejagt" og meget mere.

Alt om programmet ved TS Pinsetræf på Nakskov havn.

                

Fredag den 13.5. kl. 15 - 20. Lørdag den 14.5. kl. 10 - 17.                

PROGRAM OVERSIGT          SEJL MED        TILMELDTE SKIBE      SPONSORER OG SAMARBEJDSPARTNERE

Produktion, Handel & Søfart

Lørdag den 14. maj kl 10 - 12

Som en hyldest til Nakskov havn genoplives sejlskibstidens sejlads med lokale produkter, når EMANUEL, JENSINE og NH 1 anløber kajen med lækkerier fra FEJØ LAKS, FREDERIKSDAL KIRSEBÆRVIN og Nakskovs egne SILDEKONER.

Produkterne sælges over rælingen indtil kl. 11.30, og vil resten af dagen friste fra boder på kajen. 
Handelsboder på kajen med lækre produkter fra Frederiksdal Kirsebærvine, Fejø Laks, 'Sildekonerne' og Slagter Friis.

Lækkerier til de sultne leveres af Slagter Friis. Spændende menu med lokale produkter. 
Læs menu og forudbestil special tapasmenu

 

TS udfordrer Lolland Kommune og Nakskov by i

"MARSVINEJAGT"

Lørdag den 14. maj kl. 11

Det er ikke for sjov! Der vil blive kæmpet til sidste ballon i det nervepirrende opgør mellem rød og blå fløj i Lolland Kommune, Nakskov By, Nakskov sejlklub og Træskibs Sammenslutningen. Hvem vinder titlen som bedste marsvinejæger? 

En dyst der involverer joller, årer, harpuner, flag og balloner. Gå ikke glip af den første "Marsvinejagt" i nyere tid på Nakskov Fjord.
PS: Ingen dyr vil lide overlast under dysten...

OFFICIEL ÅBNING

Lørdag den 14. maj kl. 12

Borgmester Holger Schou Rasmussen byder træskibssejlere og publikum velkommen til Pinsetræf i Nakskov. Desuden taler ved Bychef Niels Halm og formand for Træskibs Sammenslutningen Merete Ettrup. Åbningen afsluttes med uddeling af præmier til vinderne af MARSVINEJAGTEN

ÅBENT SKIB

Lørdag den 14. maj kl. 16 - 17

Udvalgte skibe byder alle interesserede velkommen om bord til en snak med skipper og besætning. Find svar på spørgsmål om skibets historie, glæder og sorger ved at sejle og vedligeholde gamle træksibe eller hvor mange sømil der er hjem fra Nakskov. Alle spørgsmål er velkomne - mange af dem vil helt sikkert blive besvaret når skipper og besætning holder ÅBENT SKIB

Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum

Lørdag kl. 10 - 14
Entre: 40 kr. Børn u. 12 år gratis adgang. 

Skibs- og Søfartsmuseet fortæller historierne om skibsbygning, skibe og søfart knyttet til Nakskov Havn. Gå på opdagelse i historierne om livet for arbejdere, funktionærer og ledere indenfor søfarten. Se modellen af NORSKE LØVE, der blev bygget på Slotø eller PEDER PAARS, der blev Nakskov Skibsværfts sidste nybygning. Museet holder ekstraordinært åbent lørdag for besøgende til TS Pinsetræffet.

Midlertidig bypark på Axel Torv - Festtale

Lørdag den 14. maj kl. 13:00

Lørdag d. 14. Maj åbner en midlertidig bypark på Axeltorv – byens historiske centrum. Formålet er at afprøve forskellige idéer, som kunne indgå i udviklingen af fremtidens Axeltorv. Byparken vil være på torvet i seks uger. Projektet er skabt af en arbejdsgruppe bestående af Nakskovitter i samarbejde med Kulturpatruljen, Krogsbølle og Produktionsskolen. Program for åbningsdagen: Byparken åbner med festtale kl. 13.00. Her efter det vil være muligt møde at besætningen fra  Legeskibet.dk, som vil vise, hvordan du kan bruge byens rum til leg.

I Peter Freuchens kølvand - foredrag og sejltur

Søndag den 15. maj kl, 13 - 17:30

Polarforskerne og eventyrerne Knud Rasmussen og Peter Freuchen var nære venner og samarbejdspartnere. Nu mødes de to igen i et unikt arrangement i forlængele af TS Pinsestævnet.

TS Skibet KIVIOQ, som har tilhørt Knud Rasmussen, kommer til Pinsestævnet i Nakskov. I Nakskov Fjord ligger øen ENehøj, som har tilhørt Peter Freuchen. Postbådfører Otto Paludan fra VESTAS tilbyder et foredrag, der starter om bord på KIVIOQ og runder Enehøje i Postbåden, hvor foredraget fortsætter.

På Enehøje er det muligt at e de store hvalkæber som Peter Freuchen havde med fra Grønland og som står på øens højeste punkt. Den koboltblå smedie hvor Peter Freuchen redigerede Mergarine Bladet/Ude og Hjemme står der endnu. 

Foredraget starter kl. 13.00 på KIVIOQ. Kl. 14.00 afgang til Enehøje med Postbåden VESTA. Kl. 17.30 ankomst til Nakskov.

Foredraget og tur til Enehøje vil blive gennemført ved min. 15 personer og koster kr. 250 pr. person.

Tilmelding til Otto Paludan på mail: postbaaden@mail.dk. Telefon: 5493 1236/2588 8236


Knud Rasmussens KIVIOQ, i dag hjemmehørende i Aabenraa

Mød maritime håndværkere på Nakskov havn

Den Gamle Smedje i Nakskov

Fredag den 13. maj kl. 15 - 20

Lørdag den 14. maj kl. 10 - 17

Smedjen i Nakskov har en historie, der går mere end 300 år tilbage. Værktøjet er næsten lige så gammelt når de 8 mænd fra Den Gamle Smedje holder liv i et af de gamle håndværk som også skibene var dybt afhængig af. Den Gamle Smedje i Nakskov rykker ned på havnen og tænder op i essens til Pinsetræffet. Byen er jo bygget op omkring Smedjen. Meget af det værktøj som de arbejder med er ca. 300 år og bliver brugt den dag i dag. Smedjen i Nakskov blev drevet som forretning indtil 1985 ca. I dag er det 8 gamle Vogn & Beslagsmede som på skift driver håndværket videre to til tre gange om ugen.

Middelaldercenteret

Fredag den 13. maj kl. 15 - 20

Mød Jens Smed fra Middelaldercentret til TS pinsestævne i Nakskov. Jens er omrejsende smed og medbringer sin flotte transportable smedje, hvorfra han smeder mindre emner som søm, hestesko, pilespidser og knive. Besøg ham og få en snak om smedehåndværket i middelalderen og hør om alle de spændende ting, du kan opleve på Middelaldercentret i år. 

Det er Middelaldercentrets 25 års jubilæum i år, så der sker mange spændende ting hele sæsonen. 

Svendborg Maritime Rambla 

Fredag den 13. maj kl. 15 - 20

Lørdag den 14. maj kl. 10 - 17

Svendborg Maritime Oplevelses-Rambla har sit faste tilhørssted ved kajanlægget i den sydlige del af Svendborg Havn – i daglig tale kaldet Mudderhullet. Her har flere af foreningerne omkring Træskibshavnen og Maritimt Center under ledelse af Svendborg Travaljelaug etableret en stationær Oplevelses-Rambla.

I pinsen rykker vi til Nakskov havn med alle vores aktiviteter. På kajen kan publikum og sejlerne møde rebslager, sejlmager, gammeldags smed med esse, sømandens hjælpende hånd med demonstration af blokke og taljer, bådebyggeren og binde knob og stik. Og ikke nok med det, vi leverer også levende musik og underholdning på kajerne.

Vikingeskibsmuseets rebslager

Fredag den 13. maj kl. 15 - 20

Lørdag den 14. maj kl. 10 - 17

Kom og få en snak med Vikingeskibsmuseets rebslager Carsten Hvid om mulighederne i forhold til din båd og se eksempler på tovværk i mange forskellige materialer, dimensioner og kvaliteter: 

Hamp, tjæret hamp, manila, kokos, sisal og kunsthamp.

Hestehår, sælskind og lindebast.

Treslået, fireslået, trosseslået,  kabelslået, hårdtslået, normalslået, ligslået og håndlagt.

Hyssing, merling, skibsmandsgarner.

Du kan få råd og vejledning om  brug og vedligehold af de forskellige typer tov og reb.

Legeskibet lægger til kaj i Nakskov

Hele uge 19, samt

Fredag den 13. maj kl. 15 - 20

Lørdag den 14. maj kl. 10 - 13 og 15 - 17.

Gå om bord i klatrecontaineren, og alt det andet spændende legeudstyr, parkourstativ, spil og bevægelsesglæde, som LEGESKIBET er lastet med. Børn og forældre kan udfordre hinanden i masser af forskellige bordspil og lege, der instrueres af de søde legematroser. Det skal prøves!

Legeskibet lægger til i Nakskov og tilbyder foruden aktiviteterne under Pinsetræffet: Skoletilbud for alle skolerne på Lolland og visionssejlads for Nakskov om "Axeltorv som legende byrum" og “Synergi mellem bymidte og havnefront". 
Legeskibet er et fem-årigt samarbejde mellem Gerlev Idrætshøjskole og Lauritzen Fonden, som præsenterer en aktiv kultur for leg og bevægelse i de danske havnebyer. Det er et sejlende dannelsesprojekt, hvor leg, bevægelse, viden og kultur skaber dialog og interaktion. 
Gå om bord i de to legecontainere på kajen. Der er en klatrecontainer, og den anden er fyldt til randen med legeudstyr, parkourstativ, spil og bevægelsesglæde. Herunder 12 specielle bordspil, som kan spilles af både børn og voksne. Det skal prøves!

Nysted Hajkutter Regatta 

Fredag den 13. maj kl. 15 - 20

Lørdag den 14. maj kl. 10 - 17

Ohøj landkrabber. Så er der igen Hajkutter Festival & Regatta i Nysted. Arrangementet har tilmelding af et stort antal hajkuttere og andre veteranskibstyper og er ubetinget en af de største maritime begivenheder i Guldborgsund Kommune. Hajkutter Regattaen arrangeres af Foreningen Nysted Hajkutter Regatta, der kommer til TS Pinsestævnet i Nakskov og fortæller om en anden af Sydhavsøernes maritime begivenheder.
Arrangementet i Nysted finder sted 6. - 10. august 2016. 
 

NørregadeTeatret præsenterer med støtte fra Lolland Kommune

En særlig hilsen til søens folk

Sømandsviser på kajkanten – kom og syng med !  

Fredag den 13. maj kl. 15 - 19

‚Äč

De to gæve fuldgaster – Allan Andersen (klaver og Harmonika), skuespilleren og sangeren Christian Steffensen inviterer

den skønne havfrue – sangerinden Grethe Søndergaard – på land, og byder op til et hav af herlige melodier og sange.

Sammen præsenterer de tre et overflødighedshorn af elskede titler som: 

To pilsnere i snor, Nu går våren gennem Nyhavn, I en lille båd der gynger, Susanne, Birgitte og Hanne, Så længe skuden kan gå, Træk en gammel sweater på, 

Mandalay m.fl.  

Hele fredag d. 13 maj lægger de stolte skuder til i Nakskov Havn, og i tidsrummet 15:00 og 19:00 vil Grethe, Allan og Christian modtage sømænd og andet godtfolk ved at underholde 4 x ½ time med et brus af de skønne sange.

LINE UPs mission: Glad musik til glade gæster

Frredag den 13. maj kl. 20 - 23

LINE UP er et familie-orkester der spiller dansevenlig festmusik. Repertoiret spænder over populære numre fra de seneste seks årtier, fra disko til pop og rock'n'roll.

Sætlisten har numre af Roy Orbison, TV2, ABBA, Rasmus Nøhr, Suzy Quattro, Kim Larsen m.fl. 

Besætning: Line Nielsen der syger for, Torben Nielsen på tangenter og sang og Jesper Nielsen der synger og spiller guitar.

Musik med svingende VITAMINJAZZ

Lørdag den 14. maj kl. 10 - 12

Lørdagens vitaminer leveres af Peter Storgaard på trommmer, Carsten Hagberg piano, Lynge Wagner Guitar, Lasse Knudsen bas og Jens Nielsen på Alt og tenorsax. 
Vitaminjazz varmer op fra morgenstunden med velspillende Swing, Bossa og Jazzstandards. 

Skønne toner med PANIC JAZZ

Lørdag den 14. maj kl. 14 - 16

spiller en perfekt blanding af mainstream og bebop jazz - sådan noget man elsker at høre på en skøn solskinsjazzdag.

Panic Jazz udtrykker selv: "Nogen siger godt nok, at jazz kun er for støvede gamle mænd ... det er derfor vi har taget en ung bassist med - så er der også noget til konerne!" - Bandet har sine rødder på Midtlolland.

Besætning:  

Tim Kristensen (DK): bas.

Allan Høgedal  (DK): trommer.

Ole Heden (DK): piano & vokal.

Træskibs Sammenslutningen - Sekretariatet Holbækvej 8, 1. tv., 4000 Roskilde - CVR 30869125 - Tlf. 70 23 40 49 - Email: sek@ts-skib.dk    Handelsbetingelser  
 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk