Flådens Ansigt
  Galionsfigurer fra den danske marine

 

249,-kr. Kan købes på webshop: trykvaerket.dk

Bogen er et katalog over de bevarede galionsfigurer fra Søværnets skibe. Der gives en grundig gennemgang af marinens symbolverden fra den tid, hvor figurer af tapre helte og fagre gudinder stod i spidsen for flådens skibe.

Et orlogsskib var en repræsentant for staten og skulle derfor have en passende udsmykning der tålte sammenligning med udlandets skibe. Der blev derfor ofret megen omhu og opmærksomhed på de udsmykningen.

- en maritim oplevelse i søstærke omgivelser

www.marmus.dk

 

Med skibet i Kroppen

Udkommer onsdag den 18. november 2020

Pris kr. 170,-. Kan købes på Marstal Søfartsmuseum (62 53 23 31 eller i vores webshop på www.marmus.dk)

Indbundet, 184 sider

Med skibet i kroppen fortæller om skibsfarten og lokalmiljøerne i Det sydfynske Øhav. Bogen skildrer, hvordan skippere, familiefirmaer og skibsbygmestre i 1800-tallet udviklede deres sejl- og træskibsflåde i stedet for at indskrænke den og dermed fulgte en anden vej end de nye dampskibsrederier i København.

Med skibet i kroppen viser, hvordan søfart og samfund hænger sammen, og hvad der i de maritime miljøer på Sydfyn, Thurø, Taasinge, Langeland, Ærø og småøerne var af betydning for beboerne i deres daglige tilværelse.

Med skibet i kroppen sætter fokus på sejlskibenes og motorsejlernes sidste tid i 1900-tallet og kommer tæt på menneskene og deres måde at tænke på, både hjemme og ude til søs.

Træskibs Sammenslutningen | Stjernegade 20 E | 3000 Helsingør | CVR 30869125 | Tel. +45 5184 1971 | Email: sek@ts-skib.dk | Handelsbetingelser

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk