Kom med om bord

Køb billet på Nakskov Turistbureau,

e-mail eller ring: 54 92 21 72

Charterture fra Havnen

Fredag den 13. maj kl. 15 - 17

Fredag den 13. maj kl. 19 - 21

Lørdag den 14. maj kl. 13 - 15

Fredag er den store ankomstdag for de deltagende skibe til træskibstræffet i Nakskov. Tag med ud på fjorden om bord på jagten VALKYRIEN eller den 2-mastede skonnert FIONIA og se træskibene ankomme til Nakskov Fjord. På turen vil der være chance for at se de deltagende skibe for fulde sejl, ligesom du selv kan være med til at sætte sejl. 

Lørdag er der få pladser om bord på FIONIA, når alle skibene sejler præsentationssejlads på Nakskov Fjord. Det er en helt særlig oplevelse at se de mange skibe sætte sejl og manøvrere ind imellem hinanden på turen ud til Slotsøen og rundt i smukke Nakskov Fjord. 

Vind en sejltur med JOHANNE, VALKYRIEN eller FIONIA

Lolland Kommune er i jubilæumshumør og udlodder billetter til sejlture. Deltag i konkurrencen på Lolland Kommunes Facebook side. Like og følg med her

Sejl med VALKYRIEN

Jagten Valkyrien er bygget i 1921 hos bygmester Albert Clausen i Bandholm.

Den tilhørte datidens mindre fragtskibe og med en last tonnage på 45 tons sejlede den indenrigs fragt, så som træ, frugt og korn fra de små øer ind til fastlandet og ofte til København.

I 1960erne og 1970erne var VALKYRIEN hjemmehørende i Nakskov, hvor den virkede med at sejle sten og bistod ved molebygning og uddybning. I dag er VALKYRIEN hjemmehørende i Hobro, men i pinsen lægger den igen til ved kajen i Nakskov og byder op til 12 betalende gæster velkommen om bord.

Sejl med FIONIA

Den 2-mastede skonnert FIONIA af Nyborg er bygget i Faxe Ladeplads i 1904. Havde det ikke været for ildsjælene fra Ørbæk Bryggeri, var det smukke, gamle sejlskib endt til ophugning, men nu er det renoveret fra køl til mast og døbt Fionia af Nyborg. 

Op til 36 gæster kan være med om bord og alle kan være med til at sætte sejl eller blot nyde stemningen og fjorden mens de andre knokler. 

Vind en tur med JOHANNE

JOHANNE er en tomastet skonnert, bygget i 1895 på Øxenbjerg Værft i Svendborg. I mange år sejlede Johanne fragtfart i nordeuropæiske farvande og i Østersøen. I dag er JOHANNE et af Nakskovs 3 stolte TS fartøjer. JOHANNE sejler ture med gæster til både fornøjelse og forretning og skipper Bertil Jensen og fru Karin har siden 1989  pløjet bølgerne i danske og skandinaviske farvande samt i Østersøen, hvor hun har besøgt samtlige lande mellem Norge i nordvest og Estland i øst. Til pinsestævnet er JOHANNE VIP skib for særlige gæster - men du kan komme med på en tur, hvis du er heldig at vinde billetter i Lolland Kommunes konkurrence på Facebook. Deltag i konkurrencen her (I konkurrencen udloddes billetter til alle tre skibe)

Træskibs Sammenslutningen | Stjernegade 20 E | 3000 Helsingør | CVR 30869125 | Tel. +45 5184 1971 | Email: sek@ts-skib.dk | Handelsbetingelser

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk