Sejlende skibsdage - Ta' med ud og sejl 9. - 13. juli

TS afholder sejlende skibsdage i uge 28. Med start i Nyborg

Af Anne Svendsen, arrangør.

---

Vi skal ud og lege. Vi skal lege ”bliv en bedre sejler”. Vi skal lære af hinanden. Vi skal også lære hinanden bedre at kende. Finde ud af, hvem der har et skib/en motor/en redningsvest/nogle sejl/en familiesammensætning/……, som minder om vores eget, så vi har fælles udfordringer. 

TS´s årstema er ”sikkerhed”. Sikkerhed er ikke kun noget, man køber dyrt udstyr til. Sikkerhed er noget, man lærer ved at øve sig. Havnemanøvrer - sejladsplanlægning under hensyn til vejr, skib og mandskab – opankring – bugsering - rebning af sejl – brug af sikkerhedsliner – mandoverbordøvelse – lave de rigtige splejsninger – prøve at falde i vandet med vest på/eller med tøj på, og uden vest – bruge VHF’en – skifte filter, når der er skidt i dieselolien – bruge mobiltelefonen eller VHF’en til vejrudsigter på havet - jeg er sikker på at der kommer mange flere forslag, når først vi er afsted. 

Og langt de fleste af os kan noget, som de andre kan have gavn af. På den måde kommer vi alle klogere hjem. Og så skal vi have tid til at hygge.

Og så til det rent praktiske:

Vi ved allerede, at der kommer mindst 4 skibe, så det er sikkert at vi gennemfører.

Vi sejler i vores egne skibe. Vi mødes i Nyborg. TS-kaj er ”Vesterhavnens” nordlige kaj (som er det bassin længst mod nordøst). Kom gerne søndag, selv om vi officielt først starter mandag formiddag. Vi starter med at præsentere os og vores skibe for hinanden. Derefter kigger vi på kortet og vejrudsigten, og så sejler vi.

Vi ved ikke, hvor vi ender om fredagen, da vi sejler efter vind og vejr. 

Meld jer til via hjemmesiden inden 18 juni. Så kan arbejdsgruppen tage hensyn til antal og art af de tilmeldte skibe. Kommer der flere, er det fint. Men det vil være rart at kende ca. antal skibe og mennesker. Vi lægger en deltagerliste på TS-hjemmesiden, så kan I se, om der er nogen I kan følges til Nyborg med. Det er gratis for TS-medlemmer at deltage. Medbringer I voksne ikke-medlemmer tager vi 200 kr. for dem (samme som passivt medlemskab, så meld dem bare ind). 

Vi har oprettet en facebookgruppe til intern kommunikation efterhånden som folk melder sig til. (=”TS sejlende skibsdage 2018”)

Hvert skib er på egen kost og indkøb hele ugen. Vi prøver at spise aftensmad sammen nogle af dagene, f.eks ved at fyre op i fællesgrill eller lignende.  Vi planlægger næste dags sejlads sammen, og bekræfter (eller ændrer) det om morgenen, når vi har friske vejrudsigter. Det er tanken, at vi ikke skal sejle langt. Vi skal i land i pæn tid af hensyn til børnefamilier og fællesskab. 

Vi prøver at ramme TS-frihavne. De dage, det ikke lykkes, betaler hvert skib selv havnepenge. På grund af den frie og selvbetalte form, kan man godt nøjes med at deltage nogle dage. Vi oplyser på facebook, hvor vi er, så kan man støde til.

Jeg har en drøm om at til næste år tager vi to uger, og sejler sammen til Bornholm. Det kan vi jo tale om undervejs.

Spørgsmål, forslag eller tilbud om aktiviteter? Så ring til mig, Anne Svendsen 21445068. 

TILMELDING HER

 

TS Sejlende skibsdage 2018

Deltager liste vil kunne ses her "Kræver login"

 

Træskibs Sammenslutningen - Sekretariatet Holbækvej 8, 1. tv., 4000 Roskilde - CVR 30869125 - Tlf. 70 23 40 49 - Email: sek@ts-skib.dk    Handelsbetingelser  
 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk