Sejl med til Bornholm uge 27 og 28

TS ' sejlende skibsdage tager til Bornholm, man kan følges på hele turen eller en del af den.

Af Anne Svendsen

Vi sejler fra Dragør havn mandag 1. juli om formiddagen. Alle er forhåbentlig dukket op i løbet af søndagen, så vi har hygget os med at planlægge forste etape. Under forudsætning af vind og vejr er planen, at vi krydser Øresund, går ned gennem Falsterbokanalen, videre til Ystad, og så stikker vi over til Bomholm. Selvfølgelig ikke i et stræk, vi skal jo også have sjælen med. Vi aftaler etaperne undervejs, under hensyn til skibenes storrelse, mandskabernes øvelse samt ikke mindst vind og vejr.

Så sejler vi fra havn til havn, rundt om Bornholm, inklusive ophold på Christiansø. Poul, TS-lokalmand på Bornholm, har anbefalet. at vi prøver at arrangele bal på "Månen". Poul har også foreslået, at vi tager en nat for anker i ly af Vang Pier. (Der er også en kaj). Nogle af de bornholmske havne er så små, at vi ikke kan komme en flok på 20 skibe. Skulle det være tilfældet, deler vi os nogle af dagene.

Pris: 0 kr. Eller rettere: Mad og andet er hele vejen for egen regning og eget indkøb. Vi prøver at ramme TS-frihavne, men det er vigtigere, at havnen ligger det rigtige sted. Og vi laver fælles mad, når vi har lyst.

Hjemturen bliver enten samme vej, eller vi går via Tyskland, hvis vejret tillader, og der er stemning for det. Så sørg lige for at have søkort/GPS kort over Nordtyskland også. Og medbring duelighedsbeviset.

Vi forventer, at turen tager 14 dage. Det er ikke sikkert, at vi alle "rammer" Dragør på hjemvejen.

Vores målgruppe er skibe med egen besætning. Man kan ikke melde sig til som enkeltperson uden skib. Hvis nogen vil med, er de velkomne til at finde et deltagerskib og spørge. Forskellen på "sejlende skibsdage" og at følges ad" er, at vi på sejlende skibsdage lægger op til at prove ting, vi ikke er helt dus med. Det indebærer, at man kan blive spurgt om, hvorfor man gjorde ditten eller datten. Eller tå et godt forslag. Det er i den ånd, vi følges. Læring gennem fællesskab.
Vi har oprettet en Facebook-gruppe der hedder WVS Sejlende skibsdage 2019". Den er beregnet til de tilmeldte skibe + de nysgerrige. Men kan selvfølgelig også bruges til at søge plads på et skib.
Om I går ror sejl eller motor undervejs, og om I sejler med hele vejen, det blander vi os ikke I.
Tilmelding: I melder til via TS-hjemmesiden. I skal oplyse ca. hvor mange I er ombord. Det er ikke livsnodvendigt, at vi ved præcis hvor mange personer, der deltager. Der bliver også spurgt, om I har noget særligt, I gerne vil lære. Eller kan lære fra jer.
Den 20. juni sender jeg deltagerliste til alle tilmeldte skibe via mail. Så det er smart at melde til inden den dag. Alle om bord på de deltagende skibe er selvfølgelig medlem afTS. Spørgsmål og kommentarer? Helst via Facebook, så alle kan følge med. Eller ring til Anne 21445068.

TILMELDING HER

 

TS Sejlende skibsdage 2019

 

Træskibs Sammenslutningen - Sekretariatet Holbækvej 8, 1. tv., 4000 Roskilde - CVR 30869125 - Tlf. 70 23 40 49 - Email: sek@ts-skib.dk    Handelsbetingelser  
 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk