Kaj Kants Hygge i Grenaa Sydhavn

 

Sydhavnen inviterede i september til hygge på kajen: Drinks, musik og gamle træskibe.

Træskibe, fiskere, musikere, kokke og vinfolk, marinefolk, folk fra Grenaa og Djursland – de var der alle sammen. 

 

I 2020 debuterede vi i Grenaa Sydhavn som Frihavn, og det fejrede vi med at invitere til Kaj Kants Hygge i Sydhavnen.  Vi fejrede også, at vi vil have liv i den gamle fiskerihavn, der i årevis har levet en hensygnende tilværelse, men nu skal det være et nyt maritimt mødested.

En gammel silo på kajkanten skal forvandles til nyt forsamlingshus og skal blive det nye omdrejningspunkt for oplevelser, arrangementer og andre tiltag.  

Borgere fra Grenaa og Djursland kunne denne weekend i september kigge på træskibe og nyde et glas kølig hvidvin, stenovnsbagt flutes og friskfanget jomfruhummer.

Hvad passer bedre end et havnebassin fyldt med flotte, gamle træskibe, med hyggelige mennesker ombord, der går op i deres skibe og gerne vil vise dem frem. Ægte maritim stemning.

Vi planlagde arrangementet i forlængelse af Limfjorden Rundt, en slags opvarmningsfest - på vej til Limfjorden.  Alle andre var selvfølgelig også velkomne.

Den lokale fisker, Peter Skov, har i mange år ønsket sig noget mere fest på kajen. Derfor ville han være sponsor og levere de jomfruhummere, der skulle til!

Marineforeningen, bordtennisklubben plus en håndfuld andre frivillige kastede sig ind i arrangementet.  En lokal vinmand og en kok fra Anholt leverede de øvrige nødvendigheder.

Kulturhuset Pavillionen og lokale musikere spillede op til hygge, sang og dans.

Uden en stor lokalopbakning var det ikke blevet til noget.

Det var en anelse nervepirrende på grund af Corona-situationen, vi vidste ikke hvad der var op og ned. Derfor havde jeg løbende kontakt til Niels Sohn, hvad gør du? Det var guld værd at have en rolig stemme i den anden ende.

Det lykkedes os at få en endelig tilladelse til en pladsindretning der harmonerede med alle Coronaregler – og så gik festen i gang.

Det blev to forrygende dage, hvor stemningen var i top. Folk hyggede sig.  Omkring 1500 gæster var der forbi i løbet af de to dage, og de hyggede sig!

Træskibene var selvfølgelig det store omdrejningspunkt, de er et trækplaster, som mange gerne vil se nærmere på. Det var en fest at have jer på besøg.

Derfor vil vi benytte lejligheden til at sende en stor tak til jer der deltog, det var en kæmpefornøjelse at have jer på besøg.

I satte et stort aftryk, og den gode stemning lever endnu. Vi håber, I har lyst til at komme igen – og tage alle jeres træskibsvenner med, når vi inviterer til forfest og Kaj Kants Hygge igen til september 2021!

Er der noget jeg og vi skal vide inden  - så gi’ endelig lyd.

Maritime hilsner

Tina Kruse

Liv på Sydhavnen, Grenaa

 

 

 

 

Træskibs Sammenslutningen - Sekretariatet Holbækvej 8, 1. tv., 4000 Roskilde - CVR 30869125 - Tlf. 70 23 40 49 - Email: sek@ts-skib.dk    Handelsbetingelser  
 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk