Velkommen til Pinsestævne 2016 i Nakskov

Borgmester Holger Schou Rasmussen (A) Lolland Kommune

Det er med stor glæde, at Lolland Kommune sammen med Træskibs Sammenslutningen kan invitere jer til årets Pinsestævne i Nakskov.

Danmark har i mere end 1000 år været en søfartsnation, og havet og de gamle, fascinerende træskibe har derfor en stor plads i vores historiske bevidsthed. Takket være alle jer, der arbejder på at bevare denne vigtige del af vores kulturarv, har vi stadig mulighed for at nyde synet af træskibenes imponerende håndværk og lade os begejstre af den eventyrlyst og historie, skibene vidner om.

På Lolland har vi altid haft et nært forhold til det maritime. Det har vi også den dag i dag med vores lystbådehavne, ø-havne og effektive erhvervshavne. Havnene er fyldt med liv, og over vores kajer går der masser af korn, roepiller, sukker, gødning, melasse, grus og sten samt kul, kalk og en masse andet. 

Aktivitet på havnen bliver der også, når Nakskov Havn ved Pinsestævnet lægger kajer til et stort madmarked med lollandske fødevarer flankeret af smukke, gamle træskibe. Temaet er ”Produktion – Handel og Søfart” som i gamle dage, og her danner Nakskov Havn den perfekte ramme.

Nakskov Havn har ikke alene en atmosfære af gamle dage med coastere, der losser og laster. Havnen er også et naturligt samlingspunkt for sociale aktiviteter, fordi byen er bygget op omkring havnen og fjorden. I går som i dag er det her man mærker byens puls, og her hvor Lollands forbindelse til omverdenen er tydelig.

Glæd jer til at opleve det særlige havnemiljø i Nakskov, genoplivningen af tidligere tiders markedsstemning og smagen af udsøgte råvarer fra Lolland, når vi holder Pinsestævne på Nakskov Havn. Opholdet er samtidig en god anledning til at gå på opdagelse i resten af Nakskov, som summer af liv og kulturelle aktiviteter i anledning af byens 750 års jubilæum.

Velkommen til Pinsestævne i Nakskov – flotte træskibe, gaster og gæster – vi glæder os til at se jer.

Med venlig hilsen

Holger Schou Rasmussen

Tilmelding

Program

Deltagerliste

Generalforsamling

Vigtig information til skibe og besætninger

 

støtter den sejlende kulturarv

I år udmønter det sig ved, at de deltagende TS-fartøjer i Pinsestævnet tilsammen vil modtage en gave på omkring 500 kg zinkanoder fordelt
på følgende størrelser (klik på typen og se alle mål)

På tilmeldingsformularen bedes du oplyse, hvor mange af de enkelte størrelser, du bruger på dit fartøj. Så vil bestyrelsen så vidt muligt sikre, at alle relevante størrelser er repræsenteret i gaven til netop dit fartøj. Hvor mange zinkanoder, det deltagende TS-fartøj vil modtage i gave, vil afhænge af antallet af tilmeldte fartøjer til pinsestævnet. Oplysningerne og tilmelding senest den 1. maj 2016

Træskibs Sammenslutningen | Stjernegade 20 E | 3000 Helsingør | CVR 30869125 | Tel. +45 5184 1971 | Email: sek@ts-skib.dk | Handelsbetingelser

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk