Hvad er min ret og hvad er min pligt til søs?

Inden vi stikker til søs er det vores pligt at sætte os ind i reglerne, der gælder på vandet.

Her på siden kan du få hjælp til at holde dig orienteret, men vi kan ikke love dig, at alle nyheder og oplysninger kan findes her.

Har du forslag til indhold eller relevante links, der kan hjælpe dine kollegaer på vandet, så send dem til sidens webredaktør

Nyheder for søfarende

01-07-2020

Spørgsmål og svar om SafeSeaNet

TS har netop modtaget svar fra Rigspolitiet på vores henvendelse ang. Safeseanet.

Vores fortolkning er, at vi er fritaget for ind- og udrejsekontrol under de fleste typer af vores sejladser fra havn til havn (indenrigs), og det er jo glædeligt. TS vil ikke holdes ansvarlig for vores fortolkning af svaret fra Rigspolitiet. Vi har vedhæftet både henvendelse og svar i dette nyhedsbrev.

Som førnævt er der en række bekendtgørelser, der stiller krav til indberetning i Safeseanet. Søfartsstyrelsen stiller f.eks. ikke krav om indberetning til langt de fleste af vores skibe. Miljøministeriet stiller dog krav om indberetning (i Safeseanet) af affald, når man er mere end 12 personer ombord.

Vi vil nu gå i dialog med Miljøministeriet om nogle af vores skibe f.eks. kunne fritages, eller om der kan indberettes på en anden måde. Sagen er nemlig, at når der skal indberettes i Safeseanet, kræver det en lang række oplysninger, som kan være svære at give i forhold til ETD og ETA, når man ”sejler som vinden blæser i fjord og bælt”. Man kan heller ikke lave en indberetning uden legitimation på alle ombordværende f.eks. i form af PAS.


Med venlig hilsen / Best regards

Ole Vistrup og Martin Andersen
Træskibs Sammenslutningen

TS Henvendelse til Rigspolitiet

Rigspolitiets svar

 

Nye regler for fritidsfartøjer under 20 BT

ubehæftede fritidsfartøjer uden pant, slettes fra Skibsregistreret efter 1. marts 2018. 
Læs brev fra Søfartsstyrelsen

12-11-2015

Nye arbejdskanaler pr uge 43 2015

Oversigt over nye kanaler

11-06-2015

Dansk Fyrliste 2015

Fyr, tågesignaler, racon, AIS, DGPS

for Færøerne, Grønland og Danmark. Ny udgave den 10. juni 2015

Listen indeholder beskrivelser af 2216 fyr, hvilket er 49 flere end for to år siden. Det er blandt andet den nye bro i bunden af Odense Fjord, Odins Bro, der med sine 14 signaler er med til at trække antallet op.

Hent udgivelsen i pdf

Læs nyheden på Søfartsstyrelsens hjemmeside

13-02-2015

Nyt om Lyngby Radio

Ophør af offentlig korrespondance og ny ledelse af den danske nød-, il- og sikkerhedskommunikation til søs

Den 1. januar 2015 ved midnat overtog Forsvaret ansvaret for radioekspeditionen ved Lyngby Radio. Baggrunden er en politisk beslutning om, at staten skulle varetage opgaven med at sikre dækningen af maritim nød-, il- og sikkerhedskommunikation i danske farvande, der i en årrække har været en opgave under en kommerciel virksomhed. Det betyder, at radioekspeditionens opgaver er blevet overført til Forsvaret, som i forvejen varetager opgaven med eftersøgning og redning i danske farvande.

Læs hele meddelelsen fra Søfartsstyrelsen

Træskibs Sammenslutningen | Stjernegade 20 E | 3000 Helsingør | CVR 30869125 | Tel. +45 5184 1971 | Email: sek@ts-skib.dk | Handelsbetingelser

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk